Gradnja doma po meri od začetka je razburljiva izkušnja. To je vaša priložnost, da zgradite svoje umetniško delo od začetka do konca; dom, v katerem boste živeli še mnogo let. Čeprav je to razburljivo, se lahko izkaže tudi za stresno, saj se lahko pojavijo neravnine na cesti in vas lahko prikradejo dodatni stroški. Če pa razumete postopek gradnje doma in kako deluje, boste bolj pripravljeni na prihajajoče mesece potovanja. Pomislite na ta proces kot na gradnike vaše družine, kjer bodo rasli in se razvijali z vami. Naj vam in vaši družini pomagamo razumeti, kako vse deluje.

Faza gradnje hiše #1: Načrti in dovoljenja

Prvi korak je razviti niz načrtov z arhitektom ali pooblaščenim oblikovalcem. Ko so načrti odobreni, jih mora zapečatiti pooblaščeni inženir. Če želite zaprositi za gradbeno dovoljenje, je treba izpolniti energetski obrazec Florida, ki vključuje vse kritične energetske lastnosti in izračuna energijsko vrednost za dom, ki mora biti na določenih minimalnih vrednostih. Nato potrebujemo celoten sklop načrtov in izrezanih listov za vsako okno in drsna steklena vrata. Vse te predmete potrebuje občina, preden lahko gradbinec zaprosi za gradbeno dovoljenje.

Faza gradnje doma št. 2: faza dela in zidanja

Naslednji korak postopka gradnje doma se začne z gradnjo. Posadka bo morala očistiti zemljišče in ga izravnati, da bo lahko začela z gradnjo. Na mnogih območjih je potrebno dodatno polnjenje, da se hiša spravi na najmanjšo nadmorsko višino, kot jo je določila zvezna vlada. Nato se podlage vkopljejo in vlijejo. Nato se položi in napolni stenska stena. Vsa podzemna vodovodna in električna napeljava je položena v steblo, nato se plošča vlije. Po vlivanju plošče se polaga zunanja stena iz blokov, nato pa se položi in vlije prekladni sloj, ki pritrjuje stene na podlago.

Faza gradnje doma #3: Uokvirjanje

Nato so nameščeni in obloženi strešni nosilci. Nato se streha posuši s katranskim papirjem. Vgrajeni so vsi notranji okvirji.

  1. faza gradnje doma: vodovod, elektrika in drugo

Ko je zunanjost konstrukcije končana, se lahko lotite drugih področij doma, vključno z:

  • Električni
  • Vodovod
  • prezračevanje in klimatizacija
  • Ožičenje za telefone, elektroniko in varnostne sisteme

Ko bo to končano, bo treba opraviti še en niz inšpekcijskih pregledov, da bi lahko nadaljevali s postopkom gradnje doma.

Faza gradnje doma #5: izolacija, suhi zid in tla

Ko hiša opravi naslednji sklop pregledov, je naslednja postavka izolacija. Izolacija pomaga nadzorovati klimo v domu in pomaga tudi pri energetski učinkovitosti doma. Pogoste vrste izolacije vključujejo izolacijo iz steklenih vlaken, peno in odejo. Ko je suhozid dokončan, lahko namestite druge zunanje obloge, na primer štukature ali tiru. Sledijo omare in tla, pa tudi kopalniški zaključki, kot so umivalniki, kadi in stranišča.

Faza gradnje doma št. 6: krajinski in zunanji vidiki

Zdaj, ko večine težke opreme ni več, je čas za delo na dovozih, prehodih, bazenih in terasah. Urejanje krajine je eden od zadnjih korakov postopka gradnje doma in se bo razlikovalo glede na območje in vaš proračun. Na tej točki se izvede končni pregled in če bo vse v redu, bo izdano potrdilo o uporabi. Vaš graditelj vas bo nato popeljal na končni sprehod po vašem domu in se prepričal, da izpolnjuje vaša pričakovanja.

Vaše potovanje z gradnjo doma

Kot lahko vidite, se med gradnjo doma veliko dogaja. Zdaj ko veste malo o tem, kako vse deluje, upamo, da boste bolj pripravljeni začeti svojo pot. Za začetek pokličite strokovnjake v Frey & Son Homes na (239) 495-8200 ali obiščite www.freyandson.com .