Pravijo, da knjige nikoli ne bi smel soditi po platnici, a ko gre za izgleddoma, si priznajmo – težko je ne soditi o zunanjosti. Fasada vaše nepremičnine je tako odločilni dejavnik v celotnem videzu in privlačnosti vašega doma, saj je vizualni uvod v vaš slog. Ne glede na to, ali je vaš stil sodoben, art deco ali kmečka hiša, je popolna fasada idealen način, da naredite trajen prvi vtis.

Če je vaš dom navzven videti malce zastarel ali zastarel, je tukaj pet načinov, kako videz in izgled ponesti od zastarelegado čudovitega.

 1. ČIST SKRILNIK
  Presenečeni bi bili nad tem, kako veliko razliko lahko ima malo spomladanskega čiščenja na zunanji videz vašega doma. Vzemite si konec tedna ali dva in prebrišite svojo zunanjost tako:
 • Odstranitev vseh nepotrebnih smeti
 • Odstranjevanje zaraščenih grmovnic in plevela
 • Tlačno čiščenje oken in vrat
 • Odstranjevanje luščene barve
 • Čiščenje žlebov
 • Če nimate časa, da bi sami prenovili zunanjost, zakaj ne bi najeli profesionalnega čistilnega podjetja, ki bo namesto vas opravilo umazano delo?
 1. NAMESTITE NOVA OKNA IN VRATA
  Morda se sliši drago, vendar je namestitev novih oken in vrat pravzaprav razmeroma poceni način za izboljšanje ulične privlačnosti vašega doma brez večjih prenov. Poleg tega, da je vizualno privlačna, lahko namestitev novih vhodnih vrat poveča tudi pretok naravne svetlobe v prednjem vhodu. Če je to za vas prednostna naloga, poiščite modele vhodnih vrat s steklenimi oblogami, ki bodo zakrile pogled od zunaj, ne da bi preprečile pretok naravne svetlobe.

Vrata z grafitom dodajo vizualni udarec temu sodobnemu avstralskemu domu iz grmovja Collins W Collins in Shipway Constructions.

Namestitev novih garažnih vrat je še en način za posodobitev zunanjosti vašega doma, še bolj pa, če izberete enak dizajn kot vaša nova okna in vrata, da povežete celoten videz. Če so vaša okna v redu, kot so, je druga možnost, da dodate sodobne okenske obloge, kot so polkna za plantaže, da stvari nekoliko popestrijo.

 1. ZUNANJA OBLOGA
  Če iščete način, kako dodati ta vrhunski faktor zunanjosti svojega doma, dodajte teksturni element z zunanjo oblogo . Ne glede na to, ali je vaša obstoječa zunanjost opečna ali lesena, lahko zunanje obloge, kot sta Linea™ Weatherboard ali Stria™ obloge, uporabite za oživitev vaših zunanjih sten. Poleg tega, da izgleda vizualno osupljivo, je zunanja obloga stroškovno učinkovit in sodoben način za prenovo zastarele zunanjosti. Še več, zunanja obloga bo dodala višjo stopnjo požarne odpornosti kot drugi zunanji materiali. Preden nadaljujete z namestitvijo, se posvetujte s strokovnjakom, saj bodo morda potrebna gradbena dovoljenja.

Prenova Three Birds je ta utrujen dom v predmestju spremenila iz mračnega v čudovito z uporabo Linea Weatherboard za posodobitev fasade!

 1. SIJ LUČI
  Večerna estetika igra bistveno vlogo pri nočnem občutku vašega doma, zato poskrbite, da bo vaša zunanja razsvetljava več kot le osvetlila pot do vhodnih vrat. Poleg namestitve potrebnih luči za garaže in vhodna vrata dodajte pridih prefinjenosti in muhavosti okrog gredic, poti in dovozov s solarnimi lučmi ali lučmi. Prav tako lahko poudarite značilna drevesa in rastline z navzgor obrnjenimi reflektorji, da resnično poudarite sodoben dejavnik.

Kyal in Kara osvetlita to fasado z svetilkami, ki poudarjajo globoke senčne linije Linea Weatherboard.

 1. KRAJINSKO UREJENJE
  Drug stroškovno učinkovit način za prenovo fasade vašega doma je nekaj krajinskega in trdega urejanja. Začnite z oceno postavitve vašega sprednjega vrta, da vidite, ali bo preureditev ali dodajanje popravkov tu in tam pomagalo. Ali je na primer prostor za dodajanje kamnitega prehoda? Ali lahko čim bolj izkoristite svoj naravni pas? Ali lahko prihranite prostor z zamenjavo vrtne gredice z vrtno živo mejo?

Ko nameščate novo temo za urejanje okolice, je dobro razmisliti, katere rastline bodo ustvarile najbolj osupljiv prvi vtis, ne da bi pri tem dodali preveč vzdrževanja. Rastline za živo mejo, kot je Murraya, so privlačne in imajo malo vzdrževanja, če so pravilno posajene. Sukulenti so še en rod, ki ne potrebuje vzdrževanja, ki lahko ustvari eleganten in okrasen videz na vrtu. Za kanček barve je sivka čudovita trajnica, ki vas bo skozi vse leto razvajala s čudovitimi vijoličnimi odtenki.