Že cvetijo rože in žvrgolijo ptice, dočakali smo pomlad. Še več, to pomeni, da je poletje tik pred vrati. Kmalu bomo oblečene v sandale, kopalke in poletni nakit.

Že odkar se je začela pandemija, vsi hrepenimo po javnem življenju in seveda, po nošenju nakita v javnosti, ki bo vsaj malo poskrbel za dvig razpoloženja. Tudi med karanteno, je bil nakit stalnica ves čas. Pomagal nam je, da se počutimo urejene in »žive« pa čeprav le za Zoom in kakršne koli virtualne klice.

Pandemija in Zoom sta torej začela novo obdobje in povzročila, da se oblačimo le od pasu navzgor. Omenjeno tako nakit, zlasti uhane in ogrlice, postavi v središče pozornosti. Ni presenetljivo, da so bile to tiste vrste nakita, na katere smo se osredotočali jeseni in pozimi. Lahko bi rekli, da je največji hit tega obdobja tako postal »fringe«. Oblikovalci nakita so zato ponudili številne različice tega nakita in ga tako ponudili v kombinaciji s kroglicami, biseri in mrežicami. Ne glede na različico imajo skoraj vse variante tega kosa lastnost, da se podajo in zlijejo z vsako obleko.

Zlat nakit

Eden od trendov, ki so klasika, a so letos moderni je zlat nakit. »In« so na primer zlate verige in pa veliki okrogli zlati uhani.

Pogosto na Instagramu zasledimo zvezdnice ali influencerke, ki kombinirajo zlate verige in bele superge. Zlate masivne orglice lahko povezujemo z določenim obdobjem v 90. letih prejšnjega stoletja, ki sicer nima ravno modernega prizvoka, a morda je čas, da ga posodobimo. Zlate verige so lahko videti zelo privlačno, seksi, urbano in zanimivo, in če ji dodamo primerno obleko, smo lahko prava dama, dekle iz ulice ali oboje hkrati!

Več je več

Novost morda pa je trend nošenja več različnih zlatih prstanov hkrati. S tem namreč le-ti pridejo bolj do izraza. Na enak način se lahko poigramo z zapestnicami ali uhani.

Ko gre za več ogrlic, se v bistvu lahko z zlatim nakitom zares sprostite in daste nase več kosov! V 2021 bo namreč vladal moto “več je več”. Torej, nekaj ogrlic različnih dolžin (za dinamičnost), več prstanov različnih oblik in par uhanov za piko na i – in že ste pripravljeni!

Nakit z inicialkami

Letos je zelo popularen nakit z inicialkami imena ali česa drugega. Če raje kot ogrlice nosite zapestnice, se lahko odločite za zlato zapestnico z nekoliko večjimi obročki, na katero lahko dodatno obesite več različnih obeskov ali obeske v obliki črk, ki bodo sestavljale ime.