Začnite z izbiro glavne barve fasade, nato pa poiščite dodatne barve. Povsod lahko najdete veliko navdihov. Dovolj je, da se ustavite in pogledate okoli. Na izbiro barve ne vpliva le nastavitev, temveč tudi barva strehe, oken in žlebov.

Naši nasveti

Poiščite odtenke, ki se naravno pojavljajo v vašem okolju.
Izogibajte se preveč bleščečim in živim odtenkom. Če ne bi ustrezali funkciji stavbe, bi njihov videz na fasadi postal zmeden.
Barve na veliki površini na zunanji strani so običajno svetlejše kot na majhni površini. Povzročajo ga številni dejavniki, na primer svetloba, velikost ali površina.
Iz istega asortimana lahko izbirate dodatne barve. Odtenki iz istega asortimana bodo vedno videti zelo elegantno in harmonično. Če spadate med pogumnejše in želite fasado oživeti, uporabite temne in globoke odtenke. Naj se pojavijo na podrobnostih in manjših območjih.

Barvni odtenki

Barve so razdeljene na 7 osnovnih skupin, od belih odtenkov, preko rumenih, rjavih, rdečih do posebne skupine nevtralnih odtenkov. Samo nevtralni odtenki so odlična osnova za barvo glavne fasade. Fasadi dajejo lahkoten in naraven videz.

Navdih

Če je vaša slika barve vaše hiše skrita za najljubšimi besedami, kot so slonovina, čokolada, vanilija, peščena, izberite način navdiha. Za vsako najljubšo barvo boste našli 4 različice odtenkov in tudi priporočene barvne kombinacije.

Trendi

Bi radi imeli nasvet arhitekta? Obiščite Trends in izberite svoj barvni odtenek glede na vrsto arhitekture, ki jo je predlagala arhitektka gospa Silvia Cejpekova. Ko kombinirate barve, ste lahko ustvarjalni in samozavestni profesionalci. Vse barve, materiali in dodatki v eni sami paleti so bili predlagani za ohranitev medsebojne harmonije.

Psihologija

Ali pa rad filozofiraš? Strokovnjak za barvo, umetnost in oblikovanje, prof. Axel Venn iz Berlina bo obravnaval 8 psiholoških tem o barvah. Sveže in modne barve so privlačne za mesta. Fasade najbolje pripovedujejo zgodbe. Kolonadam in ulicam dajejo značaj. Izberite barvni odtenek za vašo hišo.