parket-talna-obloga-4

Če ne veste, katero talno oblogo položiti v svoj dnevni prostor, izberite parket. Takšna talna obloga namreč velja za kralja. Ponaša se s številnimi vrstami in to ne glede na to, ali se odločite za parket bukev, parket hrast ali katero koli drugo vrsto parketa. Vseeno pa se je potrebno zavedati, da se parket iz hrasta v marsičem lahko razlikuje od parketa iz bukve ali katere druge drevesne vrste. Med seboj pa se zlasti razlikujejo glede na trpežnost. Bukov parket v tem hipu zagotovo velja za eno od najtrpežnejših različic parketov na sploh.

Sicer pa boste morali pri izbiri parketa ne nazadnje paziti še na to, na kaj ga boste položili. Če ga boste polagali na talno gretje, je najboljša izbira dvoslojni gotovi parket, saj je dimenzijsko najstabilnejši. Parketa torej nikoli ne nakupujete brezglavo in na pamet, temveč pred nakupom za mnenje vprašajte še strokovnjake v specializiranih prodajalnah s tovrstnimi izdelki.

Talna obloga z edinstveno lepoto

Parket velja za eno od najbolj priljubljenih talnih oblog in to že vrsto let oziroma kar stoletij. Neredko boste v kakšnih starejših dobro ohranjenih objektih lahko občudovali parket, ki je tam nameščen že več kot stoletje, a bo deloval, kot da je bil komaj položen. A zavedati se morate, da je bil primerno vzdrževan in negovan. Sicer pa parket uporabnike in druge navdušuje zlasti s svojo edinstveno lepoto, izjemno dovršeno estetiko in ne nazadnje še z zelo dolgo življenjsko dobo.

Parket vam je na trgu na voljo iz najrazličnejših drevesnih vrst. Na voljo so vam parketi iz klasičnih vrst dreves pa tudi tropskih. Pri izbiri se je vedno najbolje posvetovati s strokovnjaki ter jim zaupati, kaj si pravzaprav želite imeti za talno oblogo in kaj od nje predvsem pričakujete. Na ta način vam bodo lažje in hitreje znali predlagati najustreznejšo vrsto parketa.

Najpogostejše tipi parketov

V dobro založenih podjetjih, ki se ukvarjajo s prodajo parketa in parketarstvom na sploh, boste lahko izbirali med številnimi različnimi tipi. Najpogosteje boste na voljo imeli klasičen parket, kmečki pod, industrijski parket, športni pod, lamelni parket in ne nazadnje še gotovi parket. Oglejte si ponudbo parketov pri https://deta-co.si/parket/, z njihovimi kvalitetnimi izdelki bodo zadostili vsem vašim potrebam.