povečanje prsi na naraven način

Ko pride do velikosti prsi ali pa oblike, si marsikatera ženska želi kaj spremeniti. To je normalno. Po drugi strani, pa se na enak način lahko vsaka tudi sprejme takšno kakršna je. Izgled nas nekatere moti bolj druge manj. In so situacije v katerih so popravki res zelo smiselni, kakor so tudi situacije v katerih ženske (ali) spreminjajo svoje telo, čeprav morda sploh ni potrebe po tem.

Nekje vmes pa se najdejo tisti, ki si želijo kaj spremeniti, a ne za vsako ceno. Tako pridemo do vprašanja povečanja prsi na naraven način.

Obstaja mnogo načinov, receptov, masaž, naprav in še marsičesa, ki nam obljubljajo povečanje v enem, dveh, treh ali več mesecih. Vprašanje za vsako pa je, ali je to res mogoče, ali gre za zavajanje.

V nadaljevanju si poglejmo, kaj lahko storimo, na naraven način, torej brez kirurškega posega, da povečamo prsi in kakšne efekte lahko realno pričakujemo.

Kaj vpliva na velikost prsi

Na velikost prsi vpliva mnogo dejavnikov. To so genetika, starost, telesna teža, hormoni in življenjske situacije kot je npr. nosečnost.

Prsi vsebujejo maščobno tkivo, žlezno tkivo in podporno tkivo. Maščobno tkivo v veliki meri določa velikost prsi. Tako velja, da pridobivanje dodatne telesne teže posledično vpliva tudi na povečanje prsi.

Prav tako pa velja, da se s starostjo ženskam prsi spremenijo. Po nekih raziskavah naj bi jih 60% opazilo povečanje po menopavzi, 20% pa spremembo oblike.

Prsi se povečajo tudi v nosečnosti. Razlog za to je povečanje hormona progesterona. Dodatno se povečajo z dojenjem, saj se začne izločati prolaktin, ki povzroča nastajanje mleka in rast6 dojk.

Mnoge ženske tudi po porodu opazijo povečanost dojk, nekatere pa tudi pomanjšanje.

Velikost ali oblika ter občutek v dojkah pa se spreminja tudi skozi ciklus.

Vadba in povečanje mišične mase

Verjetno je najbolj optimalen način, za naravno povečanje prsi vadba in z njo povečanje mišične mase prsnega koša. S tem, ko se mišična masa pod prsmi poveča, bodo namreč tudi te postale bolj izrazite. Vadba tako lahko spremeni videz prsi, ne pa tudi košarice.

Povečanje maščevja

Povečanje maščevja je nekaj, na kar mnoge ženske nikakor ne bi pristale, a je odličen način za povečanje prsi. Ker je del prsi sestavljen iz maščobnega tkiva, se s povečanjem tega povečajo tudi prsi. Seveda pa se posledično maščobno tkivo poveča tudi drugod po telesu, odvisno od genetskih in drugih predispozicij.

Tablete in kreme

Obstaja mnogo krem, masaž in drugih pripravkov, ki naj bi vsaj pozitivno vplivale na velikost prsi. V večini primerov, če se vanje malo bolj poglobimo, gre za začasne spremembe oblike, ali celo ponudniki sami dobesedno ne navajajo, da naj bi te metode povečevale prsi. Pri takih metodah je zato smiselna previdnost in zadržanost.

Povečanje prsi z vsadki

Kar nedvomno deluje ko govorimo o povečanju prsi so vsadki in kirurško povečanje prsi z lastno maščobo. To sta pristopa, ki omogočata tako rekoč takojšnjo povečanje, ki pa je tudi trajno. Z leti so se tehnologije spremenile, vsadki so tehnološko bolj dovršeni, sam proces vstavljanja vsadkov pa je postav mnogo bolj fin in natančen. Tako so zareze, ki so potrebne za vstavitev vsadkov minimalne (zgolj 2 centimetra) okrevanje pa izjemno hitro. Poleg tega pa končen rezultat ni tak, kot smo ga vajeni iz filmov, temveč je razlika med naravnimi in »umetnimi« skorajda nevidna.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja